Friday, October 10, 2014

Fried Maple Leaves Are A Tasty Autumn Snack In Japan

Share this article with your friends.


As beautiful as they are, autumn leaves can become a huge headache when it comes to clogged gutters and un-raked yards. Japan, however, has turned this seasonal flood of garbage into a tasty treat by frying their maple leaves in lightly sweetened batter. The snack, which seems to be a specialized delicacy from the Osaka area in Japan, is made by frying Japanese maple leaves in tempura batter. The pros in the city of Minoh in North Osaka preserve the leaves for a year in salt barrels, but other recipes don’t seem to demand this lengthy step. If you want to try making them, simply dip your cleaned and dried (ideally, Japanese) maple leaves in sweetened tempura batter and fry them in hot vegetable oil.

أوراق القيقب المقلية هي وجبة الخريف الخفيفة اللذيذة في اليابان

بالرغم من جمال أوراق الخريف الا انها تعتبر مشكلة فيما يتعلق بانسداد مزاريب الماء وتغطية الساحات لذا في اليابان تحولت هذه السيول من اوراق القيقب الي وجبة خفيفة مقلية ففي شمال أوساكا يحافظون على الأوراق لمدة عام في برميل الملح 

إذا كنت ترغب بتجربتها ماعليك الا بالتقاط اوراق القيقب الخريفية وتنظيفها وتجفيفها ثم تحمص في الزيت النباتي الساخن